welcome-to-infoaxe Startup InfoAxe koji se bavi kontekstualnom pretragom vaše web memorije podigao je danas 3 milijuna dolara u Serije A financiranja od Stephen Oskoui, predsjednika online oglašavanje tvrtke Smiley Media. Startup je prethodno podigao 900.000 dolara financiranja od Draper Fisher Jurvetson, Labrador Ventures, Band of Angels i Amidzad Partners. Gokul Rajaram, "kum Google AdSense" se također pridružio InfoAxe-ovom odboru.

Sa InfoAxe, svaka stranica koju posjetite na Internetu biva dodana vašoj zbirci pod nazivom Personal Web Memory i InfoAxe čini ovu kolekciju pretraživom sa svih računala koje koristite.

InfoAxe je pokrenut 2008 godine i nudi alternativni mehanizam za pretraživanje koji se fokusira na indeksiranje vlastite povijesti pregledavanja koji vam pruža više kontekstualnih rezultata u pretraživanjima. Stranica u suštini donosi personalizirane preporuke na temelju vaše povijesti pregledavanja. Stranica isto tako nudi alatnu traku koja omogućava korisnicima ‘snimanje’ sesije pregleda koju mogu pretraživati putem osobne povijest na alatnoj traci ili same Infoaxe web stranice.
Za dvije godine, InfoAxe navodi da je stekao 4 milijuna korisnika te da Bookmark-uje 20 milijuna web stranica na osnovu korisničkog pregledavanja na platform, dnevno. Suosnivač startup-a Jonathan Siddharth, navodida se Infoaxe približava profitabilnosti i da je trenutno u potrazi za većim brojem inženjera.