Data-capture-and-document-capture-software-Datacap IBM je kupio Datacap, kompaniju koja obezbeđuje podatke i snimanje dokumenta kao i softver za obradu. Uslovi sporazuma nisu objavljeni. Datacap softver automatizuje sliku i unos podataka iz raznih dokumenata i obrazaca, uključujući i zdravstvene zahteve, poreske prijave i promenljive dokumenate kao što su fakture i dostavna dokumentacija za preciznije poslovne rezultate. Datacap ekstraktuje i konvertuje podatke iz više tipova datoteka, uključujući datoteke email-a, JPEG i GIF slike i PowerPoint prezentacije, u sekundi.

IBM kaže da će ova akvizicija pomoći njenim kupcima da ” digitalizuju, upravljaju i automatizuju svoje informacije, posebno kada se radi o zdravstvenoj zaštiti, osiguranju, državnim institucijama i finansijama”. Datacap konzumenti su Odeljenje za javno zdravlje Čikaga, Odeljenje za oporezivanje Virdžinije, BlueCross BlueShield Arizone, Goodyear Tire&Rubber Company i Dow Jones&Company.

IBM aktivno jača svoje uporište u zdravstvenoj industriji, kroz partnerstva i preuzimanja i ova kupovina može samo pomoći Big Blue da poveća svoju ponudu. Kompanije koje se bave zdravstvenom zaštitom, uključujući i osiguravajuća društva i bolnice, čine veliki deo baze klijenata Datacap-a.

Samo ove godine, Big Blue je kupio Big Fix, Coremetrics, Sterling Commerce, Cast Iron Systems, Initiate i Intelliden.