IBM je objavio da kupuje marketinško-softversku kompanija Unica za oko 480 miliona dolara u gotovini. IBM kaže da će Unica proširiti njegovu sposobnost da pomogne organizacijama da analiziraju i predvide preference kupaca i takođe da razviju kvalitetne ciljane marketinške kampanje.

IBM razume zahteve današnjih organizacija da transformišu osnovne poslovne procese u funkcije kao što su marketing sa inteligentnim podacima i automatizacija. Zato je Unica bila jasan izbor za IBM na osnovu njene snage da automatizuje širok spektar marketinških sposobnosti kao i njene uspostavljene reputacije,

ističe Craig Hayman generalni direktor IBM Industry Solutions.

unica

Unica ima nekoliko velikih imena među svojim klijentima, uključujući: Disney, Best Buy, Ford Motor Company, Dow Jones, Coca Cola, General Motors, Nissan, NFL, Verizon, kao i dosta drugih.

Unica je fokusirana na pomoć svojim klijentima kojima pruža marketinške poruke, toliko relevantne da se doživljavaju kao servis za kupce naših klijenata. Zajedno sa IBM-om ćemo doneti naša vodeća rešenja za marketing menadžmenta kompanija mnogo većem skupu korisnika širom sveta sa mnogo širim i sveobuhvatnijim portfoliom.

naveo je Yuchun Lee, generalni direktor Unica Corp.