75027v2-max-250x250 Nakon dvije godine, Magpie, prvi servis koji je ponudio in-stream oglašavanje na Twitter-u, ponuđen je na prodaju. Magpie tvrdi da je Europska Twitter broj jedan oglasna mreža s kombiniranim dosegom od gotovo 20 milijuna sljedbenika a ima i oko 5.000 registriranih oglašivača. Od velikih brandovi koji su koristili Magpie tu su Sony Playstation, Microsoft Xbox, Burger King, Honda, Heineken i mnogi drugi.

S obzirom na ova imena postavlja se pitanje zašto osnivači žele van?

Mnogi smatraju da jednostavno taj poslovni model nije uspio. Za mnoge, in-stream oglasi su prilično blizu spam-u. Umjesto toga, Jan Schulz-Hofen osnivač i direktor Magpie inzistira na tome da je razlog za prodaju taj jer ne žele da upravljaju velikim poslom. On kaže “to nije ono što nas pokreće, tako da smo željeli ići dalje.” Ili točnije, osnivači Magpie nikada nisu željeli pokrenuti tradicionalnu kampanju prodaje oglasa u nadi da bi startup mogao djelovati uglavnom na vlastitoj oglasnoj osnovi. To se očito nije dogodilo.

Mi smo se umorili od reklamne agencije. Svi što smo htjeli učiniti jeste da napravimo nešto veliko na vrhu Twitter API platforme i izgradimo oglasnu mreža koja bi mogla raditi u vlastitom modu. Kada smo ‘izmislili’ in-stream oglašavanje 2008 godine, bili smo dovoljno naivni da zanemarimo činjenicu da ćemo morati da se usredotočimo na agencije, postavljanje kampanja, definiranju medijskih strategija i distribuciju oglasnog proračuna. Tako da u tom smislu, to nam nije išlo.

navodi Jan Schulz-Hofen osnivač i direktor Magpie.

Od tada, naravno, mnogi ostali Twitter oglasni proizvodi su pokrenuti, uključujući i službenu Twitter ponudu, Promoted Tweets.