make-money-online Ako imate neko uspješno istraživanje ključnih riječi i PPC oglašavanje ali nemate vlastitu web stranicu, zašto ipak to ne iskoristiti i zaraditi novac online bez vlastitog sajt? Affiliate marketing sa plaćanjem po kliku to omogućuje.

MSN adCenter i Yahoo Search Marketing omogućuju direktni link na web stranice koje nisu vaše vlastite. No, nemojte ovo da probavate sa Google AdWords.

Izravno povezivanje znači da možete da se pridružite affiliate programu, izradite oglase za njihove proizvode i linkujete ih izravno na sajt trgovca. Nema potrebe za izgradnjom posredničkog ili za korištenjem svog vlastitog sajta putem kog bi upućivali promet na sajt trgovca.

Ovo je odličan način za stvaranje dodatnog prihoda. Na ovaj način eliminirate vrijeme, trud i troškove izgradnje i održavanja web stranice. Također vam omogućuje da radite affiliate marketing a da ne opterećujete svoj sajt sa linkovima koji bi mogli poslati potencijalne kupce daleko od vas. Možete zadržati svoju stranicu čistu i fokusiranu na prodaju svog vlastitog proizvoda a da uz to još uvijek imate provizije od tuđih proizvoda.

Direktno linkovanje je dobra prilika, ipak, to baš i nije toliko prosto. PPC programi ograničavaju broj affiliate oglasa koji mogu biti linkovani na isti URL koji se pokazuje na samom oglasu.

Ako želite da se vaši oglasi vide evo što morate učiniti:

Započnite sa velikim, širokim tržištem

Odaberite široko tržište gdje ima mnogo toga za pretraživanje. Sa ovim želite da dobijete što je više moguće pregleda.

Uradite istraživanje ključnih riječi

Nemojte praviti oglase besciljno, uradite neko istraživanje ključnih riječi. Vaš cilj je da pronađete zanemarene ključne riječi sa velikim prometom na tržištu koje bi zatim iskoristili.

Treba da tražite specifične probleme koje dijeli mnogo ljudi unutar tržišta. Zatim treba da pronađete relevantne ključne pojmove koji pokazuju jasnu namjeru za kupovinu ili dobijanjem više informacija. Sa ovim pojmovima veća je vjerovatnoća da će se oglasi konvertovati. I zapamtite, vi plaćate za svaki klik ali ćete biti plaćeni samo kad se konvertuju.

Microsoft Advertising Intelligence alat će vam prikazati gotovo sve što želite znati o svakoj ključnuj riječi, uključujući i slične ključne riječi, promet, cijenu po kliku i još mnogo toga. Besplatni Google AdWords alat za ključne riječi je također brz i praktičan način dobivanja ideja za ključne riječi sa visokim volumenom pretraživanja i niskom cijenom po kliku, samo imajte na umu da ne možete koristiti ovu strategiju s Google-om.

Pronađite dobrog affiliate trgovca

Kako bi pronašli trgovca koji nudi relevantan proizvod za vas i plaća dobru proviziju, možete da pogledate ove affiliate mreže i direktorijime:

www.clickxchange.com
www.ecommerce-guide.com
www.affiliatesdirectory.com
www.associateprograms.com

Kada birate affiliate trgovca postavite si ova pitanja:

  • Da li on nudi proizvod koji izravno rješava problem koji ste identificirali?
  • Da li omogućava neposredno povezivanje sa svojom web stranicom? To je iz razloga što neki od njih to ne omogućavaju. Provjerite odredbe i uvjete prije suradnju sa njima.
  • Da li odredišne stranice generiraju pop-up prozore? Ako je tako, onda ih preskočite, tražite drugog trgovca jer to nije dozvoljeno. Gumb za povratak na stranicu također mora biti funkcionalan.
  • Postoji li jaka odredišna stranica za proizvod? Da se ne desi da pošaljete kupca na neku nevažnu stranicu, konfuzni proces prodaje, odnosno na stranicu koje je jednostavno neprepoznatljiva, to je onda uzaludno trošenje novca bez ikakve zarade.

Napišite Pay Per Click oglas koji će vodite kupce na sajt affiliate trgovca

Dobro pogledajte odredišnu stranicu na koju vodi vaš oglasa i izradite ga tako da bude relevantan sa njom. Vaš oglas mora da:

  • adresira određeni problem koji ste identificirali
  • uključi ključne riječi koje ste pronašli, po mogućnosti da ih je što više
  • reflektuje ključne riječi odredišne stranice
  • sadrži snažan i jasan poziv na akciju

Možete dati svom oglasu dodatni poticaj dodavanjem ključne riječi, ili dio nje, na URL prikaz na dnu oglasa. Stvarni ciljni URL će sadržavati veliki, ružni affiliate ID broj ali na zaslonu može da se prikaže verzija sa domenom plus poddirektorij sa riječju ili izrazom koji ga čini da izgleda relevantnije za pretraživanje, kao na primjer:

Prikaz: onlinetrziste.com/affiliates_ppc
Ciljni URL: http://www.onlinetrziste.com/aff-iduao74elksdjdo-2u023f

Prije nego što stvorite prikazni link, provjerite PPC konkurenciju kako bi bili sigurni da je link jedinstven. Što bolji oglas imate, više klikova ćete imati, što znači da će vaši oglasi biti nagrađeni sa boljom pozicijom za isti novac. Vrijedi se potruditi oko njih a zatim ih testirati kako bi vidjeli koji se najbolje pokazuju.

Pokretanje Pay Per Click (plaćanje po kliku) affiliate kampanje vjerojatno neće generirati stotine tisuća dolara za vas ali to je najlakši način da iskoristiti istraživanje ključnih riječi i PPC vještine koje ste razvili za izgradnju svoje vlastite web stranice.