4176_420_280_crop_53a8f Poznato je da se možete kockati online, ali i igre spretnosti u zadnje vrijeme postaju vrlo popularan način zarađivanja novca. Uz uobičajene igre, za jednog igrača, koje nude novčane nagrade, sada je sve veći broj web stranice koje nude korisnicima mogućnost natjecanja u multiplayer igrama i turnirima.

Casual igre i tradicionalne online igre su oslonac industrije igara koja zarađuje prihod na nekoliko načina uključujući oglašavanje kroz igre i od pristojbe za ulaz u natjecanje. Igre Riječi poput Bookworm i puzzle poput Bejeweled su prilično popularne. Arkade, trivia i igre sa kartama se često igraju za ulog ili nagradu.

Kako se počinje?
Premda obično nema ograničenja koliko možete zaraditi, često postoje ograničenja na to koliko možete izgubi u određenom vremenskom razdoblju. Turnirske nagrade mogu biti vrlo značajne ali ne očekujte da ćete napraviti karijeru na taj način jer se većinom igraju sa relativno malim ulogom. Za sudjelovanje trebate kreditnu karticu ili PayPal račun. Neke stranice počinju sa vrjednošču od 5 dolara “novac za stjecanje prakse”, koji vam daje priliku da isprobate sustav bez bilo kakvog rizika. Nakon što ste otvorili račun na stranici, obično možete uvijek odabrati praksu ili igru na besplatnom turniru kako bi usavršili svoje vještine.

Nije li to kockanje?
Zakonitost igranja online igara varira od regije do regije od države do države. Na primjer, u Velikoj Britaniji su se odlučili da usvoje regulatorni pristup prema industriji online igara, a ne da donose zakon protiv toga. U SAD-u pravila o nagradnim igrama, natjecanjima i turnirima, ulaznim pristojbama ili nagradama određuje svaka država posebno a ne savezna vlada. Iz tog razloga, sajtovi koji nude ovakve igre uglavnom ne nude svoje usluge stanovnicima Arkansasa, Arizone, Delaware, Floride, Iowe, Louisiane, Marylanda i Tennessee. Neke države su izjednačile sve oblike online igranja za novac sa kockanjem.

Online igranje je relativno nova aktivnost tako da je na mnogim područjima tehnologija još uvijek ispred zakona. Malo presedana je postavljeno a tu je i rasprava koja je u tijeku o razlikama između igara spretnosti i kockanja. Na primjer, neke države smatraju da je poker igra na sreću, dok druge smatraju da je on igra vještine.

Fair Play
Kao što se i očekuje, sve vodeće stranice koje vam omogućuju da se natječete za novac imaju politiku koja treba da obeshrabri varanje i da učini sve što je moguće kako bi se to sprovelo. Stranice za online igranje konstantno promatraju igrače koji koriste računalne skripte ili neke druge metode sa kojima pokušavaju da stvore prednost na nepošten način. U isto vrijeme, varalice uvijek traže neke nove načine da zlouporabe sustav, tako da je bez sumnje, određeni procenat prevare još uvijek prisutan. U nekim slučajevima sučelja za igranje su optužena za zabrane računa i neisplaćivanje dobitaka navodnim varalicama bez dokaza. Ne postoji neko jednostavno rješenja za ovakve probleme. Preporučujem vam da igrate na sajtovima u koje imate povjerenja i da izvješćujete o svim sumnjivim aktivnostima koje susretnete.