domain_parking_landing Pa što činite nakon što ste kupili naziv domena? Napravili ste web stranicu i nadate se da ćete napraviti neki novac pružanjem kvalitetnog sadržaja i Adsense oglasa, zar ne?

Pa možete to raditi na taj način ali također možete kupiti domen i koristiti ga za potpuno drugačije stvari a koje općenito uključuju mnogo manje posla.

Parking isteklih domena je način na koji možete zaraditi lijepu svotu novca bukvalno ne radeći ništa.

Na hiljade naziva domena istječe svaki dan i svaki od njih predstavlja priliku za vas da zaradite novac. Pod uvjetom da znate koji tip domena kupiti za početak, za vrlo kratko vrijeme ćete moći početi generirati značajan prihoda od ove vrste djelatnosti.

Što je popularniji naziv domena, više prometa će privući. Naziv domena koji sadrži popularnu ključnu riječ ili riječi, kao što su ‘kreditne kartice’, na primjer, će dobiti hrpu prometa. E, ovih domene se vi želite dokopati kada isteknu.

Registrirajte se kod domen provajdera koji ne naplaćuje previše za prodaju domena i koji također pruža uslugu parking domena. Morat ćete pronaći tvrtku koja će vam također omogućiti da parkirate veliki broj domena, jer kad počnete želit će te sve više i više!

Bitna stvar oko parkinga naziva domena jeste da ne izgradite web stranicu oko svog domena. Parking se u osnovi odnosi na jednu stranicu koju postavite i koja treba da proba da zaradi nešto novca za vas dok vi pravite web stranicu koja će je zamijeniti.

No, ako nismo zainteresirani za izgradnju sajta. Sve što trebate učiniti jeste monetarizirate tu stranicu. Ako ste odabrali ime domene ispravno, prema najpopularnijim ključnim riječima, onda ćete odmah dobiti promet na vašu web stranicu. Možete početi koristiti promet koji je naziv domene već privlačio.

Pa kako monetarizirati svoje stranice?

Većina domen provajdera koji imaju domen parking uskugu će vam osigurati alate koji će vam trebati kako bi monetarizirali svoju stranicu. Baš kao što bi i sa Google AdSense, važno je pažljivo ciljati ljude koji će pronaći vašu stranicu preko tražilica. Tako na primjer, ako vaše domene sadrži riječi ‘top kreditne kartice’, trebali bi svoju stranicu učiniti što atraktivnijim za ljude koji su u potrazi za najboljim kreditnim karticama.

Koristeći najbolju kombinaciju ključnih riječi (probajte koristiti besplatne online alat za ključne riječi, ima ih dosta na raspolaganju) bit ćete u mogućnosti odabrati najbolju ključnu riječi za taj predmet. Možda vam u početku ne bude sve išlo od ruke, možda budete napravili i par pogrešaka dok ne dođete do optimalnih performansi, ali ćete iz tog iskustva naučiti dosta. Nakon toga ćete uvidjeti kako je odličan osjećaj gledati svoju zaradu kako raste sa svakim klikom na oglase koji načine vaši posjetitelji.

Nakon što ste jedan domen parkirali, i koji vam donosi novac, možete početi sa traženjem drugih koje bi kupili. Dobra ideja je da za početak krenete polako, kupujte jedan ili dva domena u isto vrijeme, kada parkirate nekoliko i shvatite srž kako se to radi, onda možete početi razmišljati o tome da kupujete više.

Neki ljudi završe sa stotinama domena a prihodi im svakodnevno rastu a da apsolutno ne rade ništa. To je ljepota zarađivanja novca na ovaj način, potpuno je automatiziran, nakon što ste napravili početna postavljanja domena i oglašavanja.