picture-1Gigant socijalnog igranja, Zynga kupila startup Unoh iz Tokija za nekoliko milijardi jena (jedna milijarda jena trenutno vredi 11,6 miliona dolara), navode izvori upoznati sa ovim poslom.

Ovaj potez prati 150 miliona dolara koje je u Zynga uložila japanska SoftBank za izgradnju zajedničkog ulaganja u “razvoj i distribuciju društvenih igara širom Japana”.

Zynga navodi da je kupila 100% Unoh-a, i kako neke informacije navode, Zynga će da transformiše svoje nove kancelarije u Tokiju u svoju stratešku bazu za azijsko tržište društvenih igara u celini. Unoh će lokalizovati Zynga igre kako bi se bolje uklopile u ukus azijskih kupaca a takođe će stvoriti i svoje naslove za lokalno i međunarodno tržište.

Japanski startup, koji razvija igrice i za mobilne telefone i za računala, do sada je uglavnom bio aktivan na svom domaćem tržištu. Unoh-ov trenutni hit naslov zove se Machitsuku (Izgradi Grad), besplatna igra sa poslovnim modelom zasnovanim na virtuelnim artiklima. Machitsuku je prešla tri miliona korisnika na Mixi-ju, Japanskoj najvećoj društvenoj mreži koja ima 20 miliona članova.

Unoh je Zynga-ina druga po značaju akvizicija u Aziji. Zynga je kupila XPD Media, sa sedištem u Pekingu, u maju ove godine za nepoznatu sumu.