Servis za ocenjivanje LearnBoost, koji je nedavno dobio 975,000 dolara investicija, napravio je svoj prvi proizvod dostupan javnosti. Sada, koristeći LearnBoost besplatani dnevnik za ocenjivanje i softver za planiranje lekcija, nastavnici mogu da upravljaju celom svojom učionicom sa jednim nalogom.

LearnBoost-ov besplatan model je blagodet za škole koje uvek imaju problem sa budžetom, a kompanija se nada da će uštedeti školama između 80% i 100% troškova koje imaju koristeći neku drugu tehnologiju. Nekoliko stotina nastavnika se već prijavilo za web dnevnik za prva 24 sata od pokretanja softvera.

Ono šta je još zanimljivije sa stanovišta tehnologije jeste da je LearnBoost, prevazišao brojku od 1.000 pristalica projekta na open source platformi GitHub, što je prilično impresivno za kompaniju koja se bavi obrazovanjem. Open source projekti na GitHub omogućavaju LearnBoost-u da još brže primenjuju tehnološke promene u proces učenja.

Sa svojom funkcijom nastavnika u realnom vremenu, korišćenjem najnovijih web standarda HTML5 i CSS3 i naglaskom na open source, LearnBoost je jedan od inovativnijih modela u prostoru obrazovnog softvera, koji još uključuje i Engrade, MyGradebook.