ProjectPortfolioAnalytics01 Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter i Flickr su najpopularniji oblici društvenih medija današnjice, omogućavajući članovima jednostavne načine za spajanje jednih sa drugima i ažuriranje na temelju njihovih afiniteta i profesionalnih aktivnosti. No, aktivnosti koje se odvijaju na socijalnim medijima je teško mjeriti a još uvijek nema jasnih standarda o tome kako to procijeniti prije nego li se posjetitelj pojavi na vašem pragu, da tako kažemo.

Bolji načini mjerenja socijalnih medija kroz web analitiku i marketing pretrage podižu kvalitetu informacija koje dobija poduzetnik i vlasnik sajta i pružaju im velike mogućnosti u njihovom korištenju.

Što mi to mjerimo?

Sve do nedavno, mjerenje društvenih medija oko planiranog događaja, branda, reklamne kampanje i teme je bilo ograničeno na mjerenje koliko su često događanja, brandovi, kampanja, teme i ključne riječi povezane sa spomenutim glavnim medijima na Internetu. Mjerenje nije bio precizano i bilo je slično slušanju zbrke na radiju, sa samo indirektnim dokazima, a u najboljem slučaju, da je zbrka oko vašeg brenda, na primjer, učinila nešto za povećanje prodaje.

Kako smo mjerili do sada

Većina aktivnosti na web stranici se može mjeriti, analizirani i optimizirati korištenjem web analitike (npr. Google Analytics, WebTrends, Site Catalyst, Coremetrics). Ali, mnogo je teže reći koji posjetitelji su bili izloženi prije nego što su stigli na stranicu ili što su učinili odmah nakon odlaska. Web analitika, marketing pretrage i socijalni mediji pružaju nevjerojatne mogućnosti za dobivanje uvida ali to je postalo sve teže učiti sa informacijama ili praktičnom primjenom. Osim toga, naša očekivanja zahtijevaju više preciznosti nego što svaka platforma pruža.

Konvergencija web analitike, pretraživanje i socijalni mediji

Nove tehnologije nastaju kako vi nas spasle od fragmentirane mase online podataka. Evo nekoliko primjera:

Tealium pruža social medijsko mjerenja koja se spaja sa web analitikom. Tealium je patentirana tehnologija koja vam omogućuje da vidite promet na vašem sajtu od strane onih koji su bili izloženi vašem utjecaju, blogu ili video sadržaju i integrira te informacije u vašu websajt analitiku. Na primjer, možete pratiti koji su posjetitelji izloženi videu ili bilo kojoj drugoj kampanji vezanoj za vaše poslovanje prije dolaska na vašu web stranicu. Koristeći ove informacije menadžeri mogu odrediti učinkovitost svog marketinga.

Radian6 je tržišni lider u mjerenju društvenih medija u pogledu vašeg brenda ili web stranice. Koristi se uglavnom za odnose sa javnošću, komunikaciju i marketing odjele pri agencijama, nije skup a ipak je dovoljno snažan da vam uštedi posla, na odlazak na Twitter, YouTube, blogove, newsfeed i tražilice. Radian6 može biti podešen za mjerenje korisničke razine interesa za vijesti o vašoj tvrtki.

Rapleaf i Unbound Technologies pružaju socijal-obavještajne podatke koristeći "kućnu listu" od email-ova ili kupaca za generiranje detaljne karte interesa kupaca putem socijalne mreže na kojoj klijenti imaju račun. Unbound Technologies socijalni monetizator će dati preciznu predodžbu marketeru kojem kupcu predočiti određenu kampanju. S tim programima, moguće je povećati pretvorbe koje dosežu prave kupace u pravo vrijeme i predstavlja spajanje unutrašnje i socijalne mreže podataka. Saavn i Verizon su koristili Unbound Technologies za traženje Bollywood plesnih entuzijasta na sajtovima kao što su MySpace i Facebook kako bi ih pozvali da sudjeluju u Bollypop-u, prvom plesnom natjecanju koje je inspirisano Bollywood-om.

Searchmetrics, popularna platforma za nadzor pretrage u Njemačkoj, integrira SEO stranice revizije, rangiranje pretrage i web analitiku platforme. Searchmetrics je korisan za tvrtke koje rade mnogo marketinga pretrage i SEO koji želi da mjeri rangiranje pretrage za odabrane ključne riječi uz promet na određeni sajt.

Omniture SiteCatalyst integriše podatake sa Twitter-a u svoju analitiku sajta. Twitter analitika, Omniture plug-in, je potpuno podesiva značajka dizajnirana za praćenje popularnosti branda hvatanjem komentara o brandu iz Twitter-a u Omniture SiteCatalyst u realnom vremenu sa mogućnošću podešavanja upozorenja. Stapanje društvenih medija kao što je Twitter i stranica za analitiku može pomoći da odredite koliko se na Twitter-u razgovora o vama, vašem brandu, tako da možete odmah djelovati na tweet čim je postavljen.