max-levchin-225 Max Levchin, osnivač Slide-a, kojeg je nedavno kupio Google, i suosnivač PayPal-a, imenovan je za novog potpredsednika Google Inženjeringa.

Levchin se pridružio kompaniji kao deo 182 miliona dolara vredne Google-ove kupovine Slide-a, kompanije koju je osnovao i 6 godina vodio kao generalni direktor. On će sada prema novoj poziciji podnositi izveštaj Urs Holzle-u, Google-ovom starijem potpredsedniku Poslovanja.

Odluka da Levchin postane potpredsednik inženjeringa ima smisla, pogotovo za kompaniju koja pokušava da se probije u socijalno umrežavanje i parira Facebook-u, čiji brzi rast doživljava kao pretnju.

Levchin je bio tehnički direktor PayPal-a odgovoran za anti-prevara tehnologiju. On je takođe bio jedan od stvaralaca najranijeg oblika CAPTCHA, Gausebeck-Levchin testa. Sa Slide-om, Levchin je pomogao u izgradnji nekih od najpopularnijih aplikacija za Facebook, uključujući FunWall, SuperPoke i Top Friends.

Google će se oslanjati na tehnološke i društvene stručnosti koje Levchin poseduje u svom pokušaju da postane što društveniji.