10694v10-max-250x250 Zynga je angažovala bivšeg direktora prihoda Facebook-a i direktora MySpace-a Owen Van Natta na mesto potpredsednika, navodi generalni direktor Mark Pincus. Van Natta je u februaru bio predmet svih vesti, kada se povukao sa mesta direktora MySpace-a nakon manje od godinu dana koliko je bio na toj poziciji. Van Natta je do sada bio savetnik Zynga, navode u kompaniji.

Van Natta će takođe pridružiti bordu direktora kompanije, pridružujući se tako Pincus, Bing Gordon, Reid Hoffman i Brad Feld.

Zynga nastavlja sa tihom prodajom ideje o IPO (inicijalnoj javnoj ponudi, izlaskom na berzu) ali rekavši da se to ne očekuje u skorije vreme. Ipak, Zynga očigledno sastavlja tim koji će da je odvede do tog nivoa kada bude spremna. Pored Van Natta nedavno je doveden i novi direktor finansija Dave Wehner.

Van Natta se smatra jednim od najboljih u tehnologiji, a operativno je pomogao i većim startup-ima. U Zynga on će upravljati svim poslovima, uključujući i prihode, korporativni razvoj, međunarodne poslove, korisnički servis, marketing i komunikacije.

Jedna reč bi bogla da opiše Zynga ovih dana, brzorastući. Većina njene konkurencije je kupljna ili na neki drugi način gurnuta u stranu, a kompanija je brzo sklapala poslove sa najvećim portalima koji treba da joj pomognu da se oslobodi zavisnosti od Facebook-a. To se prevashodno odnosi na Yahoo i Google.

Sama Zynga je takođe jako brzo kupovala u zadnje vreme a kupila je između ostalih XPD Media Challenge Games i Unoh u poslednjih nekoliko meseci. S obzirom na poznati Van Natta-in apetit za akvizicijama, trebali bi uskoro da ih očekuju još više.