appbistro Appbistro, mjesto za trgovinu Facebook Tab-ova koje tvrtke i brendovi mogu koristiti za dodavanje funkcionalnosti na svoje Facebook stranice, upravo je dobio “angel” financiranje. Tvrtka je dobila 550.000 dolara investicija od strane Sand Hill Angels, sa udjelom Alfreda Lin-a (Tellme, Zappos, Sequoia) Dave McClure's 500 Startups, I/O Ventures, Zelkova Ventures, Seraph Group, Erik Moore i Thomas McInerney.

Appbistro je pokrenut u svibnju. Startup nudi direktorij Tab aplikacija za Facebook stranice, sa aplikacijama za kvizove, obrazce za prijave, natjecanja, multimediju, te široki raspon ostalih kategorija. Svaka lista aplikacija uključuje link za instalaciju aplikacija na vaše Facebook stranice, kao i dodatne recenzije i screenshot.

Appbistro također ima i sustav za plaćanje koji omogućava programerima da naplate korisnicima za premium aplikacije (nešto što oni ne mogu učiniti kroz sam Facebook). Suosnivač Ryan Merket kaže da trenutno ima više od pedeset aplikacija na mjestu za trgovinu, te kako očekuje da se broj gotovo udvostruči u sljedećih nekoliko tjedana. Wildfire, popularna platforma za promocija, je jedan od partnera a a radi se i na ostalim partnerstvima.

10.000 aplikacija je instalirano na Facebook stranice pomoću Appbistro, ali većina njih su bile besplatne do sada. Ryan Merket navodi da će tvrtka utrošiti novac na zapošljavanje većeg broja inženjera ali i na optimiziranje usluge za plaćene aplikacije.