larry_ellison Dramatična borba između Mark Hurd-a, HP-a i Oracle-a se nastavlja. Nakon što se saznalo za pregovore, juče je Oracle objavio da je angažovao nedavno smenjenog izvršnog direktora HP-a Mark Hurd-a, kao kopredsednika i člana odbora.

HP je na to jutros odgovorio sa tužbom protiv Hurd-a, navodeći da bi moglo da dođe do potencijalnog curenja poslovnih tajni Oracle-u.

Oracle odavno gleda HP kao važnog partnera. Sa podnošenjem ove osvetoljubive tužbe protiv Oracle-a i Mark Hurd-a, odbor HP-a postupa sa potpunim nepoštovanjem prema tom partnerstvu, našim zajedničkim klijentima, svojim akcionarima i zaposlenima. Odbor HP-a je učinio praktično nemogućim dalju saradnju Oracle-a i HP-a na IT tržištu,

naveo je odgovarajući na tužbu generalni direktor Oracle-a Larry Ellison.

Mark Hurd je bio primoran da napusti HP a Larry Ellison, koji je prijatelj sa Hurd-om, je tada izjavio da je to najgora personalna odluka posle one kada je Apple-ov odbor pre mnogo godina otpustio Steve Jobs-a. Takođe treba napomenuti da Hurd-ova otpremninu vredi više od 35 miliona dolara, iako HP navodi da je prekršio neke od svojih ugovornih sporazuma a koji bi mogli uticati na visinu otpremnine.