FacebookCreditsSymbol Facebook i proizvođač društvenih igara sa kojim je većina korisnika upoznata su sada bliže nego ikada. Zynga je i službeno učinila Facebook Credits ekskluzivnom opcijom plaćanja za većinu svojih Facebook igara.

Ovo možda i nije iznenađenje s obzirom da su Facebook i Zynga najavili petogodišnje partnerstvo još u svibnju. No, kompanije u to vrijeme nisu spominjale ništa o sveprisutnosti i ekskluzivnosti što znači da je ovo važan razvoj.

Odgovarajući na navode da Zynga i neki drugi proizvođači igrica dobijaju popuste ili neke druge pogodnosti u zamjenu za svoj potpis na ugovor sa Facebook-om, ljudi iz Facebook-a su kratko odgovorili:

Nije bilo nikakvih posebnih uvjeta favoriziranja Zynga ili netkog drugog.

Inače, dvije organizacije su upravo objavile zajedničko priopćenje u kojem navode da se tvrtke obvezuju da će zajednički raditi na pružanju najboljeg mogućeg iskustva kupcima tijekom ove tranzicije.

Facebook očekuje da će sve više proizvođača doći u zagrljaj Facebook Credits-a slijedeći Zynga-u.

Druga mogućnost je da Facebook u jednom momentu prisili sve ostale da se prilagode jer se većina većih igrača već dogovorili da ne ulaze ni u kakvu borbu sa Facebook-om.