Facebook i Skype su navodno spremni da objave "duboku partnersku integraciju" koja bi Facebook približila Google-u u smislu komunikacijskih mogućnosti.
Prema navodima dobro obaveštenih izvora, dogovor označava značajno i široko partnerstvo koje će uključiti integraciju SMS poruka, audio chat i Facebook Connect.

skype-facebook-video-chat

Međutim, kako navodi jedan izvor, sve ovo izgleda kao još jedna integracija Facebook-a u drugi proizvod, a ne obrnuto. Ta duboka integracija "uključuje mogućnost da korisnici šalju SMS i pozivaju svoje Facebook prijatelje sa Skype-a i da uz video ćaskanje koriste Facebook u Skype-u", ali nigde se ne pominje opcija, video ćaskanja u sklopu pretraživača na Facebook-u, nešto što za Skype u tehničkom smislu ne bi trebalo da predstavlja problem.

Ako će Skype i dalje postojati samo u Skype-u a ne kao ugrađeni alat na Facebook sajtu, onda se postavlja pitanje, da li Facebook možda može da ugradi dublju integraciju direktno na svoj sajt putem linkova koji pokreću telefonski alat. Zamislite da ne rade zasebno, da korisnici mogu da kliknu jedni na druge u Facebook-u kako bi poslali pozive za grupno video ćaskanje? Ili da možete pozivati prijatelja na mobilni direktno iz njegove profil stranice? Mogućnosti su beskrajne.

Za sada, integracija bi značila da vaši Skype kontakti obuhvataju sve vaše Facebook kontakte, što je svakako ništa u poređenju sa Facebook-ovim značajajem na mreži.