Google-ov YouTube i dalje ostaje najpopularniji sajt za razmenu videa u SAD-u a drugo najpopularnije mesto za gledanje video zapisa na mreži sada je Facebook. Prema najnovijim podacima iz comScore-a, Facebook je pruzeo 2. mesto od Yahoo-a i nastavlja ubrzano da raste. Facebook.com je služio 166 miliona pregleda u julu a taj broj je narastao na 243 miliona pregleda u avgustu.

Za razliku od Google-ovih video sajtova na kojima prosečan korisnik potroši blizu 270 minuta u avgustu, Facebook korisnici su mnogo manje angažovani i potrošili su u proseku samo 21 minut na gledanje videa. Promet na YouTube nastavlja da raste, mada relativno sporo al raste, a vredno je napomenuti da je vreme koje  je prosečni korisnik proveo na sajtu prošlog meseca bilo u padu (282,7 minuta u julu u odnosu na 269.5 minuta u avgustu).

Na comScore Top 10 listu dospela je i Break Media Network koja je dom za sajtove kao što su Break.com, Screen Junkies i Holy Taco. Break Media je ukupno dostigla brojku od 42 miliona gledalaca za prošli meseca. Hulu je ispao sa comScore-ove Top 10 liste za ovaj mesec.

comscore_video_data_august