blade IBM je danas izjavio da je napravio konačan dogovor oko kupovine BLADE Network Technologies. Finansijske pojedinosti dogovora nisu objavljene. Prema nekim izvorima, vrednost transakcije se procenjuje na oko 400 miliona dolara.

BLADE je osnovan 2006 godine, specijalizovan je za softver i uređaje koji prebacuju podatke i transakcije sa i na servere. Kompanija pruža blade servere i vrhunske switch-eve kao i softver za virtuelizaciju i upravljanje Cloud computing-om i drugim opterećenjima.

U timu BLADE-ovih investitora nalaze se NEC Corporation, Juniper Networks, neimenovani "lider jedne tehnološke industrije" i Garnett&Helfrich Capital.

IBM i BLADE su zajedno radili od 2002 godine a prema navodima imali su "hiljade zajedničkih klijenata". Predviđeno je da se akvizicija zatvori u četvrtom kvartalu 2010 godine uz zadovoljenje običajenih uslova zatvaranja.

IBM je bio prilično gramziv ove godine, stekavši mnoge kompanije između ostalih tu su: Initiate Systems, Cast Iron Systems, Sterling Commerce, Coremetrics, BigFix, Datacap, Unica, OpenPages, Netezza i sada BLADE.