ib Internet medijska kompanija Internet Brands, objavila je da je sklopila konačni ugovor o prodaji od strane affiliate investicijske kuće Hellman&Friedman Capital Partners VI u transakciji vrijednoj oko 640 milijuna dolara.

Prema uvjetima sporazuma, NASDAQ Internet Brands dioničari će dobiti 13,35 dolara u gotovini za svaku dionicu koju imaju u svom vlasništvu, premija je oko 46,5% u odnosu na zaključnu cijenu koja je bila u petak na zatvaranju.

Internet Brands posjeduje i vodi više od 100 vertikalnih web sajtova, uključujući Autos.com, Gardens.com, Loan.com i DoItYourself.com. Internet Brands tvrdi da ove stranice ukupno privlaće oko 62 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno.

Tvrtka je osnovana u 1998 godine od strane Idealab-a koji posjeduje oko 19% Internet Brands-a i oko 64% glasačke snage kompanije i koji je ušao u ovaj Hellman&Friedman sporazum sa pravom glasa.

Vjerujemo da je ovo dobar posao za naše dioničare i naša je želja da izgradimo jednu od najboljih New Media kompanija u svijetu i postanemo još više usredotočeni na dugoročni rast,

propćio je direktor Internet Brands-a, Bob Brisco, povodom ovog sporazuma.