twitter-logo Većina Twitter korisnika bi bila sretna da imaju više od 10 hiljada sljedbenika, a milijun ili više je definitivno izvan dosega većine ljudi, čak i za one iz javnog života. Pop pjevač John Mayer, ne mari mnogo za velike brojeve, on je odlučio da zatvori svoj Twitter račun koji ima više od 3,7 milijuna sljedbenika.

Službeno se navodi da je Mayer-ov Twitter račun korišten za promicanje njegove nedavne turneje, Battle Studies, te da jednostavno više nije potreban. Račun je "sada ugašen a planiran je povratak u studio", rekao je Mayer-ova glasnogovornica, dodavši kako će Mayer i dalje komunicirati sa svojim fanovima preko svog bloga.
Dovoljno čudnovato čini se i što Mayer nije digao ruke od društvenih medija u potpunosti, njegovu pažnju zaokuplja drugi mikroblogging alat, Tumblr.

Imao sam 3,3 milijuna Twitter sljedbenika još u ožujku-travnju kad sam najavio da ću pretežno objavljivati na Tumblr, sajtu koji uzima čitavih 25 sekundi za prijavu. Pet mjeseci kasnije prešao sam 50.000 sljedbenika. Mislim da sam napravio pravi potez sa odlaskom sa Twittera

napisao je Mayer na svom tumblelog-u.

Ipak, brisanje Twitter računa sa 3,7 milijuna sljedbenika nekako se čini nelogičnim. Da li je Twitter postao prevaziđen? Čak i ako je Mayer postao umoran od Twitter-a, on je još uvijek jako utjecajan socijalni medij.