logo Mozilla Labs objavila lansiranje svoje nove sekcije Gaming koja će biti usmerena na podsticanje igrica zasnovanih na savremenim Open Web tehnologijama. Mozilla poziva programere da učestvuju u takmičenju u razvoju najbolje igre za Open Web.

Samo takmičenje nije neobična stvar, Mozilla Labs radi takmičenja svaka dva meseca za različite projekte. Ali, dugoročna vizija ovog novog projekta igrica je trenutno vrlo nejasna. Glavni sajt za Gaming sekciju navodi da je želja Mozilla-e da “pomogne u uspostavljanju Open Web-a kao platforma za igranje na svim Internet povezanim uređajima”, ali se ne navodi kako će to da uradi.

Potparol Mozilla-e navodi da kompanija ne želi da podeli više detalja u ovom trenutku i da je ova objava pre svega sa ciljem da se programeri obaveste i zaintrigiraju.

Mozilla Labs Gaming je sve o izgadnji igrica, dostavi i igranju na Open Web i na browseru. Želimo da istražimo širi skup tehnologija koje čine zamršene igre na Open Web-u mogućim.

Moderne Open Web tehnologije uvode gomilu tehnologije kao što su Open video, audio, WebGL, događaje na dodir, orijentaciju uređaja, geografsku lokaciju i brzi JavaScript koji omogućava da se izgrade kompleksne igre na Web-u. Sa ovim tehnologijama koje se danas isporučuju kroz moderne preglednike, sazrelo je vreme za jednu ovakvu platform,

navodi se u pisanoj izjavi Mozilla Labs.