Google-ov TV projekat dolazi ove jeseni, izjavio je direktor Schmidt. Dugo očekivani televizijski projekat će biti direktni konkurent najnovijoj Apple ponudi, Apple TV.

Šta je Google TV?

Najavljen je u maju na Google I/O konferenciji a strategija mu je da se suprostavi Apple TV-u. Google će ponovo ući u partnerski odnos sa više kompanija poput Sony, Logitech i Dish Network koji će proizvesti prvi talas hardvera koji će doneti Google TV u vašu dnevnu sobu. Google TV platforma će imati vlastitu prodavnicu aplikacija za povezivanje sa Android telefonima i verovatno Tablet-ima koji će se tada pojaviti na tržištu.

Šta se tiče sadržaja, Schmidt je u istom intervjuu rekao da će raditi sa provajderima sadržaja ali da je malo verovatno da će ući u stvaranje sopstvenog sadržaja. Drugim rečima, Google radi na tome da donese sadržaj na vaš televizor sa Interneta uz potpuno iskustvo Internet surfovanja. Apple TV je više fokusiran na sadržaj rekavši da "ljudi ne žele računar na svom televizoru."

Ono što je interesantno jeste da je Sony već potpisao saradnju sa kompanijom Google a da je Samsung na putu. Radeći direktno sa TV proizvođačima Google će sa ovim odličnim manevrom skočiti ravno do potrošača, ostavljajući iza sebe Apple i svi ostale. Ako želite potpunu sliku onoga što je Google planirao, pogledajte video: