twitter_logo_Jan_09 Twitter namjerava da monetarizira želju prikupljanja što više sljedbenika sa današnjom objavom svog “Promoted Accounts” proizvoda.

Tvrtka planira objaviti svoj najnoviji promovirani oglašavački proizvod na današnjoj IAB konferenciji koja se održava u New Yorku. Ovo je relativno jednostavan proizvod, tvrtke mogu da plate da bi bile uključene u “Who to Follow” značajku što će brendovima dati dodatne sljedbenike a time i dodatnu vidljivost.

Plan za Promoted Account procurila je prije dva mjeseca. U to vrijeme, proizvod je bio tek u fazi koncepta o kome se raspravljalo. Očito da je tvrtka odlučila da se krene naprijed sa inicijativom. Sa platformom za oglašavanje promocijom tweet-a,Promoted Tweets, koja je blizu 100 tisuća dolara, lako je uvidjeti zašto tvrtka želi da unovči želju brendova da imaju što više sljedbenika i utjecaja.

Kao i Promoted Tweets, Promoted Account će biti algoritamski namijenjen korisnicima koji će biti više susretljiviji za praćenje posebnog brenda.