433v3-max-150x150 AOL kupio mrežu pridruživanja video 5min Media za 65 milijuna dolara. Pokrenut 2007 godine, sajt je u početku bio portal za how-to video ali je na kraju prerastao u video syndication giganta. To znači da 5min agregira desetke tisuća instrukcionih, znanstvenih i stilskih videa preko različitih kategorija i dinamički ih raspoređuje na partnerske web lokacije, kao što su Answers.com i DailyMotion.

Video sadržaj dolazi od malih indijskih producenata pa do velikih brendova i medijskih tvrtki a teme variraju od recepata, yoge, fitness-a, tech tutoriala, projekti za dom i vrt, zdravlje I sve ostalo.

5min navodi da njegovu Video Syndication Platform trenutno posjećuje više od 160 milijuna jedinstvenih korisnika mjesečno.

Tvrtka ima u svom vlasništvu semantičku tehnologiju pod nazivom VideoSeed, koja pokreće pridruženu ponudu i pomaže u donošenju "Video Svugdje vizije" na gotovo svaki web sajt. VideoSeed traži sadržajno najrelevantniji video u svojoj biblioteci sa postojećim tekstualnim sadržajem sajta pridruženog partnera.

U siječnju 2010 godine, AOL je kupio StudioNow za 36,5 milijuna dolara u pokušaju da integrira solidnu platformu video kreacija u svoj sustav za upravljanje sadržajem Seed.com.