vChatter, popularna video chat aplikacija na Facebook-u, kreće na Chatroulette lansiranjem “obiteljskog” samostalnog video chat  web sajta.

vChatter, koji privlači 2,5 milijuna aktivnih korisnika mjesečno na Facebook-u, je bio u mogućnosti da filtrira Chatroulette-ov problem sa vulgarnostima, zato što je svaka aktivnost računa vezana za korisnikov Facebook identitet. I vChatter također dosljedno provjerava screenshot-ove razgovora koji se odvijaju kako bi provjerili da se korisnici ne izlažu ili ne obavljaju neku drugu vrstu neprimjerenog ponašanja.

Novo odredište stranice donosi socijalni video chat izvan zidina Facebook-a. Usluga, koja zahtijeva od vas da se prijavite sa svojim Facebook akreditivom, dopušta korisniku da izabere sa kim želi da se vidi na temelju geografije, spola i dobi. Po faktorima demografskih podataka u jednadžbi, vChatter tvrdi da je u mogućnosti da stvori kvalitetan spoj korisnika za video chat. I što je slično kao kod Chatroulette, možete da kliknete na gumb “Next” za prelazak na drugi video chat.

vchatter

Uz odredišni sajt, vChatter je lansirao i osobnih URL za privatni video chatrooms. Korisnici sada mogu da ugrade svoj vChatter bedž na blog, e-mail ili web stranice i pozovu čitatelje i primatelje na live video chat.

Dok je Chatroullette uradio ponovno pokretanje u pokušaju da se očistiti, izgleda da je problem neprimjerenog ponašanja na stranici još uvijek prisutan. vChatter se nada da će korištenjem svog modela sa Facebook-a uspjeti da kreira sigurniju web platformu za obitelji i djecu.