split-testing-multivariate-testing-a_b-testing-visual-website-optimizer A/B testiranje podrazumijeva pokretanje mnogostrukih verzija stranice odjednom i praćenje koja je u najboljoj interakciji sa korisnicima i to je ključni dio pokretanje nove verzije svakog web sajta. Visual Website Optimizer ili skraćeno VWO, pomaže korisnicima u tom često složenom procesu. Usluga dijeli neke sličnosti sa startup-om Optimizely, koji je pokrenut u srpnju.

Među neke od VWO značajki spada multivarijantno testiranje (možete podesiti više od jedne stavke na stranici a VWO će ih pokrenuti u raznim kombinacijama kako bi se utvrdilo koji od njih ima pozitivan učinak), “heatmaps” prikazuje gdje korisnici klikaju (što je korisno za vizualizaciju gdje vaši posjetitelji klikaju za različite varijacije stranice), i djele URL testove, što vam daje mogućnost za preusmjeravanje
promet na dvije alternativne verzije vaše web stranice.

Sajt također ima WordPress, Drupal i Google Analytics plugin i omogućava ispitivanje stranica koje se nalaze iza “Login” zid i omogućuje segmentacije i izvođenje ciljanih testova (recimo na primjer, želite da provjerite samo nove posjetitelje koji su došli na vaše stranice u potrazi za ‘Onlinetrziste’.

Klijenti mogu koristiti VWO-ov API za integraciju podataka i upravljanje u svoje upravljačke ploče. Visual Website Optimizer bilježi značajan rast prometa na svojim serverima, koji sada imaju 540 milijuna pregleda stranica mjesečno, što je povećanje prometa od 500 posto.

VWO platformu koriste mnoge poznate tvrtke, uključujući Microsoft, RackSpace i Vendio.