67161v1-max-150x150 SearchIgnite, koji obezbjeđuje rješenja optimizacije plaćenog pretraživanja koji tvrdi da upravlja sa više od 600 milijuna dolara u plati po kliku (PPC) potrošnjom godišnje, je dao na uvid svoj najnoviji izvještaj o tržištu plaćene pretrage u Sjedinjenim Državama. Prema tvrtki, potrošnja na plaćenu pretragu oglasa je poraslo za gotovo 6% u odnosu na prošlu godinu.

Na Google otpada ne manje od 80,2% svih PPC oglasa u SAD u trećem tromjesečju, što je povećanje za 2 posto u odnosu na posljednji kvartal.
Pa ipak, SearchIgnite navodi da rano podaci koji dolaze iz Bing-Yahoo saveza pokazuju da bi Bing u budućnosti mogao postati pravi Google konkurent.

Potrošnja na plaćenu pretragu u SAD se povećala u trećem tromjesečju za 5,8% u odnosu na prošlu godinu. Iz mjeseca u mjesec pokazuje se rast: srpanj je porastao 4,9%, kolovoz 5,8% a rujan 6,7%.

Izvješće je pratilo više od 55 milijardi impresija i više od milijardu klikova na Google, Yahoo i MSN/Bing od 1. siječnja 2006 do 30. rujna 2010 godine.

searchignite

searchignite-2