care Portal za traženje negovatelja, Care.com, podigao je 20 miliona dolara finansiranja od New Enterprise Associates sa učešćem postojećih investitora, Matrix Partners i Trinity Ventures. Ova najnovija investicija dovodi ukupno finansiranja Care.com na više od 36 miliona dolara.

Care.com vam omogućava da pretražujete proverene profile stotina hiljada dadilja, vaspitača, domaćica i osoba koji bi se brinuli o starijima, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou (sajt pruža lokalne usluge u preko 30 gradova u SAD). Takođe možete da pristupite recenzijama negovatelja, izveštajima o prethodnim anažovanjima negovatelja kao i njihovim snimljenim intervjuima. Porodica na portalu takođe mogu da pronađu savete stručnjaka kao i sve ostalo što se tiče nege.

Kompanija planira da iskoristi ova sredstva za širenje svoje mreže. Na primer, Care.com će proširiti svoju mrežu preko korporacijskih i vladinih partnerstva, prilagođene ponude službe za brigu o starijoj populaciji i nove vertikalne ekspanzije u prostor brige o kućnim ljubimcima, podučavanju i vođenju domaćinstva.