skype Izvršni direktor Skype-a Josh Silverman, podnio je ostavku krajem prošlog meseca i sada je na njegovo mesto došao Cisco-v najbolji operativac za kompanije.

Tony Bates, viši potpredsednik Cisco-ve Service Provider Group, će zaigrati svoju novu ulogu krajem ovog meseca. On je vodio Cisco-ve male poslovne divizije od jula 2009 godine a takođe je bio u YouTube-ovom Bordu Direktora pre nego što je kupljen od strane Google-a 2006 godine.

Josh Silverman, čiji su dalji planovi još uvek napoznati, je bio generalni direktor Skype-a od februara 2008 godine. Pre toga je bio direktor eBay-a i suosnivač i izvršni direktor kompanije Evite.

Skype u zadnjih godinu dana prolazi kroz razne transformacije. Prošle godine je eBay objavio da će prodati Skype grupi investitora na čijem čelu se nalaze Silver Lake Partners. U ostale vlasnike kompanije spadaju eBay (koji poseduje 30% manjinskog udela), Andreessen Horowitz i Skype osnivači Janus Friis i Niklas Zennstrom, koji su se nagodili u tužbi sa eBay-om kako bi dobili 14% udela u kompaniji.

Skype je u augustu najavio izlazak na berzu predavši prijavu za inicijalnu javnu ponudu. Tony Bates će verovatno biti zadužen da vodi kompaniju kroz taj proces vredan više milijardi dolara. Mnogi su zainteresovani za Skype-ov izlazak na berzu a Cisco već ima spremnu ponudu.