ev1 Suosnivač Twitter-a Evan Williams se povukao sa svoje funkcije izvršnog direktora Twitter-a.

U svojoj šokantnoj objavi na Twitter blogu, Williams je zamolio Twitter-ovog glavnog operativca Dick Costolo da preuzme njegovu funkciju i postane novi izvršni direktor kompanije. Evan Williams će ostati sa kompanijom ali će "biti potpuno fokusiran na proizvodnu strategiju."

Evan Williams je bio suosnivač Pyra Labs, kreatora Blogger-a, na čijem čelu je bio od osnivanja, 1999 godine, pa do njegove prodaje Google-u 2003 godine. Nakon što je Jack Dorsey napustio funkciju izvršnog direktora Twitter-a krajem 2008 godine, Evan Williams je podigao kompaniju do nivoa od 165 miliona korisnika, 300 zaposlenih i vrednosti koja je procenjena na milijardu dolara.

Sa druge strane, Dick Costolo, ima veliko iskustvo u pomaganju kompanijama da ostvare prihode. Bio je savetnik u Accenture (ranije poznat kao Andersen Consulting) sedam godina. Takođe je bio i direktor kompanije FeedBurner pre nego što ju je kupio Google 2007 godine, tako da on zna kako se vodi kompanija.

U poslednjih nekoliko godina, Twitter je širio domet svojih usluga koliko god je to bilo moguće. To i dalje ostaje centralni cilj kompanije, ali se fokus jasno pomerio ka generisanju prihoda i pretvaranje Twitter-a u održivo poslovanje.

Realnost je da će Evan Williams i Dick Costolo verovatno podeliti izvršne funkcije na dva dela: proizvod i prihod. Williams će nastaviti da vodi svoju strategiju proizvoda a Costolo će biti osoba zadužena za pretvaranje Twitter-a u održivo poslovanje.