GoogleNewsSpotlightVideos-onlinetrziste Ako bi se naveče zaustavili pored prosečne američka kuća velike su šanse da ćete naći televizor upaljen. Mnogo manje je verovatno da će videti nekoga da čita knjigu. Google je možda na tragu nečega prestavljajući "Spotlight Video" sekciju Google News.

Pretpostavljajući da se brže čitati nego što se govori, video snimci nisu najefikasniji način apsorbcije informacija. Takođe, pošto mnogo korisnika računara dele kancelarije sa drugim pojedincima, video snimke mogu prouzrokovati ometajuću buku.

Ipak, Google algoritmi su podešeni da naglase zanimljive snimke. Post na Google News Blog je objasnio da spotlighted priče "nisu vaše tipične najnovije vesti. Umesto toga ćete pronaći priče o podnošljivim obraćanjima kao što su istaknuti artikli, istraživačko novinarstvo i mišljenja."

Zatim, tu je još jedna manje značajne promene na Google News.

Možda ste primetili smo modifikovali navigaciju sa leve strane, sada, kako pomerate sadržaj stranice nadole, navigacioni meni se takođe pomera zajedno sa vama. Na ovaj način uvek vidite linkove sekcija i vrućih tema,

navodi Google.

Ove ispravke su dovoljno male da ne smetaju nikome a ipak dovoljno značajne da će neki ljudi rado d ih iskoriste.