skype-gvc-full-screen Prije mjesec dana pojavom Skype 5.0 beta 2 najavljena je mogućnost 10 istovremenih video poziva. Sada Skype postaje mnogo socijalniji sa lansiranjem finalne verzije Skype 5.0. Danas je tvrtka objavila da će nova verzija Skype 5.0 za Windows sustav uključiti duboke Facebook integracije koje su rezultat nedavno sklopljenog partnerstva između Facebooka i Skype-a.

Nakon prijave putem Facebook Connect biti ćete u mogućnosti vidjeti svoj Facebook News Feed na Skype sučelju, postove statusnog ažuriranja koji se mogu sinkronizirati sa vašima Skype mood porukama, komentirati i Like ažuriranja i wall postove prijatelja. U smislu stvarne integracije s VoIP, sada možete nazvati i poslati SMS vašim Facebook prijateljima na njihove mobilne telefone sa Skype-a. Također možete besplatno komunicirati Skype-Skype ako je vaš Facebook prijatelj također i Skype kontakt.

Video pozivi su u porastu (video pozivi na Skype-u iznose oko 40% svih Skype-Skype minuta u prvoj polovici ove godine), tako da Skype daje korisnicima besplatnu probnu verziju skupnog video pozivanja. Nova verzija Skype-a također ima značajku automatskog uspostavljanja poziva, koja vam pomaže da odmah ponovno uspostavite poziv koji je prekinut usljed problema sa Internet vezom. Na kraju, Skype će uključiti poboljšani UI i novu početnu nadzornu ploču koja sadrži feed-ove mood poruka vaših kontakata, i tutoriale o Skype mogućnostima i ostalo.

Jasno da je velika vijest Facebook integracija, što je velika pobjeda za Skype kada je u pitanju dodavanje socijalne komponente u svoje proizvode. Ovo bi moglo pomoći Skype-u, koji je već predao zahtjev za inicijalnu javnu ponudu tj. izlazak na burzu, u proširenju svoje baze korisnika (Skype trenutno ima 560 milijuna registriranih korisnika), a također učiniti VoIP proizvod relevantnijim za korisnike Facebooka. Skype sa svojim impresivnim nizom značajki je i dosada bio jako omiljeno sredstvo komunikacije za obične ali  za poslovne korisnike tako da će biti će veoma zanimljivo vidjeti gdje će ovo partnerstvo odvesti ove dvije tvrtke i da li će se ova integracije proširiti i na Skype mobilne aplikacije. Naravno, Facebook bi jednostavno mogao da kupi Skype.

Skype-Home

skype-fb-news-feed