Adobe je pokreće Project Rome, novu “sve u jednom” aplikaciju za kreiranje sadržaja i njegovo objavljivanje, usmerenu na krajnje korisnike, male firme i obrazovne ustanove. Osmišljena kao alatka koja se lako koristi, donosi rešenja korisnicima kako da kreiraju bogate multimedijalne dokumente bez potrebe da kupuju ili uče komplikovane aplikacije za objavljivanje, dizajn, web ili multimediju.

Ovaj proizvod omogućava pravljenje štampanih, elektronskih ili web dokumenata uz integraciju grafike, fotgorafija, teksta, videa, zvuka, animacija i interaktivnosti. Aplikacija je dostupna kao Adobe AIR desktop rešenje ili kao Internet servis koji se koristi u pregledniku. Project Rome omogućava izvoženje dokumenata u formatima kao što su PDF, SWF, JPG, PNG, SVG, FXG te web datotekama.

Korisnici će moći da kreiraju štampani materijal kao što su flajeri, vizit karte, te interaktivna dokumenta, osnovne Internet sajtove i animacije. Project Rome podržava Cloud mogućnosti deljenja datoteka preko Adobe Acrobat.com, Google Apps ili preko Project Rome Template Exchanger. Korisnici će moći da objavljuju linkove ka svojim kreacijama direktno preko Facebook-a, Twitter-a ili Google Buzz servisa.

Project Rome trenutno ne radi na mobilnim uređajima. Dostupne su dve verzije: jedna za sve zainteresovane (kućni i poslovni korisnici) i drugi, namenjen edukativnim centrima. Project Rome je dostupan kao besplatan za testiranje, a Adobe od korisnika očekuje odgovore i sugestije pre nego što aplikacija bude komercijalizovana. Aplikacija je dostupna samo na engleskom i trenutno samo za SAD. Iako se cena za sada ne pominje, Project Rome će biti servis sa pretplatom.