onlinetrziste LivingSocial, sajt koji se bavi dnevnim pogodbama, je u 2010 godini prikupio neverovatnih 44 miliona dolara od investitora željnih da iskoriste pojavu grupne kupovinu. Danas je Groupon-ov konlurent najavio da će iskoristi nešto od tog kapitala za kupovinu sajta Urban Escapes.

Urban Escapes trenutno pokriva Boston, Vašington, Njujork i Filadelfiju. Servis je usmeren prema mladim profesionalcima zainteresovanim za učešće u organizovanim avanturama kao što su izleti na snežne obronke ili rafting po rekama Meksika.

LivingSocial želi da iskoristi ovu kupovinu kako bi predstavila Urban Escapes avanturistička putovanja svojoj bazi od 10 miliona korisnika. Dve kompanije će početi tako što će Urban Escapes avanture biti predstavljene LivingSocial klijentima na za sada pet tržišta.

LivingSocial sa svojim dnevnim pogodbama trenutno pokriva 95 gradova širom SAD-a, Velike Britanije i Kanade. Predviđanja su da će LivingSocial projekt imati oko 100 miliona dolara prihoda u 2010 godini što je izuzetan napredak u odnosu na 5-10 miliona dolara koliko je startup imao u 2009 godini.