Mobclix, mobilna mreža za razmjenu oglasa, kupljena je od strane Londonske mobilne marketing agencije Velti. Iako uvjeti sporazuma nisu objavljeni, pretpostavljena vrijednost posla je veća od 50 milijuna dolara. Pregovori o prodaji su prije dva tjedna dospjeli u javnost mada se nista nije znalo o kupcu.

Mobclix-ova burza omogućava programerima da se prijave na njihov inventar oglasa i oglasnu mrežu, poput Millennial Media i Jumptap, dajući ponude na osnovu dobi, spola, lokacije i ostalih faktora. Oglasi koji se serviraju automatski se mijenjaju, na temelju toga koja oglasna mreža nudi najviše da bi došla do korisnika za tu određenu aplikaciju. Mobclix također omogućuje oglašivačima kupovinu aplikacija različitih varijanti na temelju demografskih, geo-ciljanih i na temelju karakteristike ponašanja. Mobclix nudi i analitiku putem nedavno kupljenog Heartbeat-a.

Velti, je javna tvrtka na londonskoj burzi (London Stock Exchange), koja nudi SaaS tehnološku platformu koja omogućava agencijama i brendovima da planiraju, upravljaju i optimiziraju mobilno oglašavanje i marketinške kampanje u realnom vremenu. Tvrtka navodi da je u 2009 godini, 2000 mobilnih kampanja pokrenuto na platformi za više od 450 brendova, agencija i mobilnih operatera u više od 35 zemalja. Velti je kupila veliki broj tvrtki u proteklih godinu dana, uključujući mobilne oglasne tehnologije Media Cannon i AdInfuse.

Kruže glasine da RIM aktivno traga za kupovinom mobilne oglasne mreže a u zadnje vrijeme njuška oko Millennial Media. Nokia također njuška oko mobilnih mreže.

Očekivati je da će doći do veće konsolidacije na tržištu jer mobilno oglašavanje je tržište vrijedno milijardu dolara i naravno da svatko želi komad ovog bogatog kolača.