paypal_onlinetrziste PayPal je najavio lansiranje PayPal for Digital Goods (PayPal za digitalna dobra), checkout rešenje koje omogućava korisnicima da upravljaju plaćanjem na mreži pomoću samo dva klika. Kompanija je takođe najavila velikog partnera, Facebook.

Novi proizvod je predstavio potpredsednik PayPal-a Osama Bedier na kompanijinoj Innovate Developer Conference u San Francisku. Uz samo nekoliko redova Kod-a, programeri mogu da integrišu PayPal mikroplaćanje u svoje web sajtove, naveo je Osama Bedier opisujući lakoću integracije novog proizvoda.

U cilju širenja svog proizvoda digitalnih dobara, PayPal je uradio sve što može kako bi smanjio barijeru za ulazak na svoju platformu. Troškovi transakcija iznose 5%, plus 0,05 dolara po kupovini ispod 12 dolara, što je manje nego kod većine standardih transakcija mikroplaćanja. Pored toga, kompanija se takođe fokusirala na to da plaćanje bude što je moguće jednostavnije, nakon prijave, potrebno je samo dva klika da se završi plaćanje, a PayPal će takođe prepoznati ponovnog korisnika.

PayPal je u svrhu dobrog starta sklopio mnoštvo partnerstava, uključujući Autosport.com, FT.com, GigaOM, Justin.tv, Ooyala, Plimus, Tagged, Tyler Projects i Ustream. Međutim, veliki partner je Facebook, koji je pristao da integriše PayPal platformu digitalnih dobara.