digg-onlinetrziste Digg proživljava nekoliko teških mjeseci, krajem kolovoza izašao je sa svojim novim dizajnom koji je doživio mnoštvo kritike i koji je doslovno izazvao revolt korisnika koji je rezultirao time da je tvrtka morala otpustiti više od trećine svojih zaposlenika.

Digg je izgubio 30 posto svoje publike samo u mjesecu rujnu. Digg procjenjuje da je broj jedinstvenih posjetitelja pao sa 18,4 milijuna koliko je bilo u kolovozu na 12,8 milijuna u mjesecu rujnu. To je pad od 5,6 milijuna ljudi samo u jednom mjesecu, navodi se u podacima comScore-a. Podsjetimo, novi sajt je lansiran 25. kolovoza, pa je rujan bio je prvi puni mjesec za novi dizajn. U odnosu na godinu prije, broj Digg publike se smanjio za 16 milijuna posjetitelja.

Ostala mjerenja koja pokazuju iste ili možda čak i još gore brojeve. Pregled stranica je opao za 70 posto od kolovoza do rujna (od 155 milijuna pregleda stranica do 46 milijuna). Prosječna posjeta i vrijeme provedeno po posjetitelju također su znatno smanjeni.

Brojevi za listopad još nisu objavljeni, ali teško da je ovaj pad zaustavljen. Postavlja se pitanje može li Digg da povratiti povjerenje izgubljene publike?

digg-onlinetrziste