ebay-logo Ebay je objavio svoj treći kvartalni finansijski izveštaj i pored prodaje Skype-a prošle godine, zarada i neto prihodi su povećani zahvaljujući snažnom rastu svoje PayPal divizije.

U trećem kvartalu 2010 godine, eBay je imao 2,238 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 1% u odnosu na treći kvartal prošle godine. Ukoliko izuzmete prihod Skype-a, eBay ustvari ima povećanje od 10%. Svi neto prihodi su skočili za 23% (432 miliona dolara) na osnovu GAAP. Ukoliko izuzmete opšteprihvaćene računovodstvene principe (GAAP), onda je neto prihod porastao za 6%, sa 502 miliona dolara koliki je bio u trećem kvartalu 2009 godine, na 531 milion dolara koliko je u ovoj godini.

Prihod od PayPal-a je porastao za 22% (838 miliona dolara). To je 37% od ukupnog prihoda eBay u trećem kvartalu i neverovatna stvar je da je PayPal na putu da postane kompanijin prihod broj jedan u narednih nekoliko godina.

U drugom kvartalu, eBay je generisao 2,215 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 6% u odnosu na isti period prošle godine. Opet, taj rast prihoda se može pripisati PayPal-u, koji je takođe porastao za 22%, sa prihodom od 817 miliona dolara.

Iako se eBay Marketplace i poslovi oko aukcije ne smanjuju, oni očigledno ne rastu kao nekada. Kompanija je nedavno pokrenula foto-baziranu “check-depositing” funkciju za PayPal iPhone aplikaciju, koja je rezultirala sa preko 100000 dolara u deponovanim čekovima u 36 sati.