iskoot Qualcomm Innovation Center, danas je objavio kupovinu tvrtke iSkoot Technologies, koja je specijalizirana u "mobiliziranju" Internet usluga kao što su društvene mreže, potrošački e-mail i IM proizvodi. Uvjeti stjecanja nisu objavljeni.

Veliki broj američkih operatora i proizvođača uređaja nude iSkoot usluge, kao što su besplatna mobilna aplikacija koja agregira pristup raznim socijalnim mrežama, prilagodljiv izvori s vijestima i potrošačke e-mail usluge u jednom alatu.

Tu je i iSkoot Kalaida Platform koja u osnovi pruža standardni telefon sa smartphone funkcionalnostima uz minimalno povećanje troškova korištenja. Platforma Kalaida je proizašla iz iSkoot-ove akvizicije Social.im (rujan 2008 godine).

iSkoot Technologies je zapravo novoformirana korporacija koja je nedavno dobila gotovo svu imovinu iSkoot-a, servisnog provajdera osnovanog davne 2005 godine koji posluje na raskrižju mobilnih i Internet usluga.

iSkoot će sada djelovati kao podružnica QuIC, Qualcomm-ova podružnica usmjerena na omogućavanje i optimiziranje open-source softvera sa Qualcomm tehnologijama.

Prema izvještajima, tvrtka će se fokusirati na nastavak potpore sadašnjim kupcima, integrirajući svoju ponudu s Qualcomm proizvodima i razvijati open-source upravljanje podacima za mobilne uređaje.

iSkoot je do sada podigao 32,2 milijuna dolara poduzetnički kapitala od vodećih investitora kao što su Khosla Ventures i Charles River Ventures. Na čelu tvrtke iSkoot je Mark Jacobstein, koji je nedavno došao iz tvrtke Loopt. Prije nego što se pridružio Loopt, Jacobstein bio je predsjednik Digital Chocolate, jednog od najvećih svjetskih izdavača mobilnih igara.

Evo videa AT&T-jeva Social Net usluge, iza koje stoji iSkoot: