marketing_onlinetrziste Socijalni mediji su veoma brzo postali sastavni dio marketing miksa za robne marke. Marketari koriste alate socijalnih medija za praćenje konverzacija koje se odnose na njihov brand, industrij i konkurente. Osim toga, oni se aktivnije uključuju u zajednicu kako bi izgradili što jače odnose.

Prema nedavnom izvješću iz Forrester Research, predviđa se da će potrošnja na socijal-medijski marketing rasti po godišnjoj stopi od 34%. Unatoč tome, nedavno istraživanje pokazuje da većina marketara spada u grupu “novih“ u socijalnim medijima a dobar dio ostalih još uvijek vaga isplativost ulaganje jer su vjerovanja da je još uvijek previše rizično i nedokazano ulaganje u socijalne medije.

Međutim, predugo čekanje na prihvatanje socijalnih medija može naškoditi vašim marketinškim naporima u budućnosti. Navest ćemo tri razloga zašto svaki B2C marketer trebali da koristiti socijalne medije:

Monitoring – Svaki dan milijuni pojedinaca sudjelovanje u razgovorima i za marketera ovo predstavlja odličnu priliku za “osluškivanje” onoga što potrošači govore o proizvodima i konkurentima.

“Socijalna prisutnost” vašeg branda – Ako ne napravite službeni online kanal, onda je samo pitanje vremena prije nego što vaši simpatizeri stvore profile i zajednice oko vašeg branda. Stoga je mnogo bolje da vi sami kreirate zajednicu koju bi u tom slučaju mnogo bolje koristili i nadgledali.

Pošaljite svoju poruku izravno potrošačima – Alati socijalnih medija omogućuju da potrošače izravno uključite u konverzaciju. Gradite povjerenje davanjem određenih vrijednosti zajednici, dosljedno tijekom vremena.