Landing-page Ukoliko želite da svoje posetioce pretvorite u kupce, tada vam dolazna stranica (landing page) mora biti na vrhu liste prioriteta. Dolazna stranica je ona stranica koja se pojavi nakon što korisnik klikne na oglas ili na rezultat pretrage u pretraživaču, a svojim je sadržajem vezana za sadržaj oglasa ili pretragu. Svrha stvaranja ovakvih stranica jest upravo njihova optimizacija za određenu ključnu riječ ili frazu. Ukoliko i sami želite stvoriti kvalitetnu dolaznu stranicu za svoje online poslovanje, tada je potrebno da uradite sledeće stvari.

Sadržaj stranice na koju dovodite posjetitelje mora biti direktno povezan sa PPC kampanjom, da ima tekstualni linka koji vodi na nju, baner, itd. Relevantan sadržaj je početak cele priče, jer korisnik sigurno neće ostati i čitati vaš sadržaj ukoliko to nije ono što je tražio. Osim što sadržaj mora da bude relevantan vodite računa da bude i čist, to jest da se jasno vidi što želite da bude u fokusu pažnje posjetitelja, bez suvišnih i nepotrebnih rečenica. 

Naglasite samo ono najbitnije!

Jedna dolazna stranica možda nije dovoljna, pa stoga možete da napravite više njih. Nemojte se ograničavati samo na početnu stranicu već bi trebalo da idete i u dubinu svog sajta, na stranice koje detaljnije opisuju vašu ponudu. Na taj način osiguravate maksimalnu pokrivenost svih ključnih pojmova za koje optimizujete web sajt, dobijate veći broj linkova koji podižu autoritet vašeg sajta a samim tim dobijate i veći broj posetitelja. Na kraju krajeva, biti konkurentan za više pojmova uvek je bolje nego samo za jedan.

Takođe, potrebno je da se više fokusirajte na funkcionalnost ali i na dizajn s obzirom na Google-ovu novu funkcionalnost Instant Previews.

Pozovite posetitelje na akciju!

Poziv na akciju mora biti centralni dio stranice, ali naravno da ne odvraća pažnju od svega drugoga. Imajte na primer dugme “Kupi”, “Naruči” i slično, tako da bude primetno i uvek nadohvat klika. Možete da probate i klikni ovde i uverite se da zaista daje rezultate.

Nagradite svoje kupce!

Ono što treba da vas odvaja od konkurencije jest ono što nudite svojim potencijalnim klijentima. Za početak pružite korisnicima na uvid sve razloge zbog kojih ste bolji od ostalih, bez obzira da li se radi o referencama zadovoljnih klijenata, o raznim grafovima koji prikazuju vaše povoljno poslovanje ili možda o nekim priznanjima koje je osvojio vaš proizvod. Nakon toga poslužite se dobrim starim trikom i pružite nešto besplatno. Može to biti nekakav poklon uz kupnju ili slično. Ovde imate sjajan članak o nagrađivanju i izradi što kvalitetnijeg sadržaja. Na taj način klijent vidi tačno šta dobija za svoj novac a time se povećava i vjerovatnost prodaje.

Izgradnja kvalitetne dolazne stranice zahteva mnogo truda i vremena ali se na kraju višestruko isplati.