61328v5-max-150x150 VeriFone Sistems, globalni lider na polju sigurnih tehnologija elektronskog plaćanja koji obezbeđuje rešenja, usluge i stručnost koji omogućavaju elektronske transakcije upravo je objavio kupovinu Hipercom kompanije koja prodaje sigurno elektronsko plaćanje i tehnologiju digitalnih transakcija. VeriFone Sistems kupuje sve akcije u vrednosti od oko 485 miliona dolara a očekuje se da se kompletna transakcija zatvori u drugoj polovini 2011 godine.

Hipercom proizvodi među kojima su mobilni terminali platnih kartica, uređaji sa unosom PIN-a na server-orjentisani sistem plaćanja koji konsoliduju, upravljaju i rutiraju transakcija za sektore maloprodaje, nafte, karata i parkinga. kompanija snabdeva medicinsku industriju sa e-zdravstvenim terminalom za nove elektronske zdravstvene knjižice, kao i samouslužni uređaj za plaćanje železničkih transportnih karata, putarina i parkinga, automat mašina, kiosk, benzin forecourts i još mnogo toga.

Hipercom, navodi da su njegovi prihodi povećani sa 290 miliona dolara na 450 miliona dolara. VeriFone je kupio kompaniju u nastojanu da se proširi na evropsko tržište.