wave-flatline Google Wave, koja je praktično bio izumirući nakon što je Google prekinuo razvoj ovog projekta, ipak je dobio priliku za novi život, zahvaljujući Apache-u.

Svojevremeno smatran za e-mail ubojicu, Google Wave je imao jedan od najboljih pokretanja 2009 godine. Nažalost, ovaj Google-ov alat za komunikaciju u stvarnom vremenu je doživio veliki neuspjeh. Google je ugasio projekt, open-source-ovo kod i pustio Wave kao “Wave in a Box.”

To je trebao biti kraj priče, ali sada, Google Wave se susreće sa novim prijedlogom od strane Apache Software Foundation. Najpoznatiji Apache poslužitelj, ASF hostuje više od 100 open-source projekata. Nekoliko ljudi iz Google-a, Novell-a, SAP-a, pa čak i US Navy-a se nadaju da će biti dodat i "Apache Wave" na taj popis.

Prijedlog uključuje da se Wave codebase preseli sa Google-a na ASF infrastrukturu, kako bi se Wave vratio u stanje u kojem se može nastaviti njegov razvoj. Iako sam prijedlog nosi opasnost da se Wave usvoji kao ASF projekt, on također tvrdi da ga njegova uporaba od strane američke mornarice i drugih posvojitelja čini vrijednim projektom.