playfishlogo-onlinetrziste Electronic Arts je krenuo Zynga-nim stopama, upravo je objavio da je sklopio petogodišnji strateški odnos sa Facebook-om. Slično kao u slučaju Zynga-e, Facebook Credits će postati ekskluzivni način plaćanja u EA igrama na Facebook-u.

EA, koja posjeduje Zynga-nog konkurenta Playfish, ući će sa udjelom 70-30 posto u prihodima sa Facebook Credits, navodi se u priopćenju. Playfish operira sa nizom popularnih društveni igara na Facebook-u, MySpace-u, Hi5 i drugim socijalnim mrežama, uključujući Pet Society, Restaurant City, Country Story i Who Has The Biggest Brain?

Pet Society and Restaurant City su dvije igrice koje se nalaze u Top 10 igara na Facebook-u, mjereno na osnovu dnevnih aktivnih korisnika. EA brand također ima nogometne i ragbi igrice na društvenoj mreži kao i Monopol i Pogo.

Iako EA daje 30 posto svojih Credits prihoda Facebook-u, vjerojatno je da tvrtka ima neki dobar dogovor oko oglašavanja sa društvenom mrežom, kao što se govorilo da postoji u poslu sa Zynga-om. EA je relativno kasno ušla u igru sa Credits s obzirom na njegovu prisutnost u prostoru društvenih igara. Zynga je svoj dogovor objavila početkom godine a Playdom, CrowdStar i RockYou su potpisali slična partnerstva u srpnju.