atg ATG, provajder eCommerce softvera i na zahtev povezanih optimizovanih trgovinskih aplikacija, jutros je objavio da je dogovorio svoju prodaju Oracle-u po ceni od 6 dolara po akciji u gotovini, što je oko milijardu dolara.

Oracle-ova ponude za ATG predstavlja 46% premije na cena sa zatvaranju od 4,10 dolara, na NASDAQ.

ATG-ova eCommerce softverska platforma je komplementarna sa Oracle-ovim, CRM, ERP, Maloprodajom i lancem snabdevanja aplikacijama, navela je kompanija u svom saopštenju.

Kompanijina trgovinska rešenja pomažu klijentima da povećaju prodaju preko personalizovanog iskustva korisnika, fuzijom interakcije širom web-a, kontakt centra, mobilnih uređaja, socijalnih medija, fizičkih prodavnica i drugih ključnih kanala. ATG navodi da se preko 1000 globalnih kompanija oslanja na njena rešenja kako bi povećali vrednost svojih online interakcija sa klijentima.

Prihod ATG-a za treći kvartal 2010 godine porastao je na 50,3 miliona dolara, što je 16% više u odnosu na treći kvartal 2009 godine kada je prihod iznosio 43,4 miliona dolara.

U kompaniji Oracle očekuju da se transakcija zatvori početkom 2011godine.

Ovo je Oracle-ova šesta kupovina u ovoj godini, nakon kupovine Passlogix, Secerno, Phase Forward, Silver Creek Systems i AmberPoint.