21658v1-max-150x150 Softverski gigant EMC upravo je stekao Isilon Systems za 2,25 milijardi dolara u gotovini ili što je po dionici 33,85 dolara. O ovom poslu se pričalo već neko vrijema a sada je i ozvaničen.

Isilon Systems je poznat po svom "scale-out NAS" sustavu za skladištenje podataka, koji korisnicima nudi visoko skalabilnu, jeftinu infrastrukturu za skladištenje i upravljanje "velikih podataka." Klijenti koji imaju potrebu za Isilon-ovim sposobnostima pohrane podataka uključuju one koji su u prirodnim znanostima, medijima i zabavi (npr. online streaming), te nafta i plin (npr. seizmička interpretacija).

Isilon Systems sustavi mogu ići i do 10 petabajta u veličini. EMC navodi da će njegov vlastiti proizvod za skladištenje, Atmos, biti potpuno komplementaran sa ponudom Isilon Systems . Trenutno, EMC ima 20 posto tržišnog udjela u prostor za pohranu podataka tako da će mu ovo stjecanje samo pomoći u postizanju još većeg udjela. EMC očekuje da će kombinirani prihod od ova dva spremišta biti oko milijardu dolara tijekom druge polovice 2012 godine. To je veliki novac za EMC.

Sustavi za pohranu podataka su definitivno veoma interesantni za sve kompanije. HP i Dell su nedavno vodili pravi mali rat oko tvrtke za pohranu podataka 3PAR. HP je na kraju pobijedio, stjecanjem tvrtke 3PAR za 2,4 milijarde dolara.

Od 2009 godine, EMC je stekao Greenplum, Archer Technologies, SourceLabs, FastScale tehnologije, Data Domain, Configuresoft i Varonis Systems.