http-onlinetrziste Bit.ly je olakšao prosečnim blogger-ima da kreiraju prilagođene kratke URL adrese besplatno. Ne treba čak ni da posedujete vlastiti sajt da bi o uradili.

Prilagođeni kratki link je odličan za izgradnju ličnog ili poslovnog brenda, pošto će čitaoci tačno znati gde će ih on odvesti kada ga vide na društvenim mrežama. Sa ova četiri jednostavna koraka, možete da prilagodite kratke linkove za vaš sajt i delite brendirane URL adrese širom Interneta koristeći Bit.ly PRO.

1. Kupite URL adresu – Neka bude kratka

Postoji niz usluga koje možete koristiti da biste pronašli slobodnu URL adresu ali je najpogodnija za pronalaženje kratkih URL adresa Domainr. Ako kucate reč koju želite da uključite u vaš skraćeni URL, ovaj sajt će obezbediti različite načine na koje možete da ga sastavite sa različitim domenima. On takođe omogućava da vidite koja od ovih opcija je dostupna za kupovinu.

Vaš URL mora biti manji od 15 karaktera da bi radio sa Bit.ly Pro. Kada ste izabrali jedan, kupite ga i za to koristite sajtove poput GoDaddy.com ili Domain.com. 

Domainr

2. Registrujte se za Bit.ly PRO

Prijava za Bit.ly Pro beta nalog je besplatna. Uz nalog, moći ćete da podesite prilagođeni kratki URL i pregledajte statistiku o prilagođenim kratkim linkovima koje ste kreirali. Bit.ly će vašu registraciju odobriti u roku od 7 dana.

bit.ly-pro

3. Postavite DNS Host vašeg skraćenog URL tako da ukazuje na Bit.ly

Prijavite se na vaš registrator domena i postavite A record (DNS Host), za vaš kratki URL tako da ukazuje na bit.ly IP adresu (na GoDaddy, zapis se nalazi ispod “Total DNS” kartice). Bit.ly IP adresa je 168.143.174.97.

IPADDRESS

4. Verifikujte vaš dugi domen

Unesite ime domena koje želite da pratite (dugi domen vašeg sajta) u vaš Bit.ly Pro nalog. Ovaj domen ne bi trebalo da bude isti kao kratki URL koji ste upravo podesili. Nakon verifikacije da ste vlasnik URL-a bit.ly će automatski konvertovati sve linkove koje ste skratili sa tog sajta na vaš prilagođeni kratki URL.

sarahs.me_onlinetrziste

Delite svoje prilagođene linkove

Svaka URL adrese sa vašeg dugog domena će biti prilagođena-skraćena, pod uslovom da ste prijavljeni na svoj Bit.ly nalog. Ovo podešavanje neće prilagoditi linkove ka vašem sajtu koje drugi dele.