disney-gowalla-225 Disney je odlučio da uđe u partnerstvo sa Gowalla-om a ne sa Facebook-om ili Foursquare-om, kako bi pokrenuli kampanju baziranu na lokaciji koja treba da pomogne ljudima u istraživanju Disneyworld i Disneyland parkova.

Gowalla-Disney partnerstvo je fokusirano oko Passport stranice koje ne samo da prikazuje Disney Stamps (Gowalla-ina verzija Badges), nego i fotografije i check-in stream. Gowalla-ina Disney stranica također nudi Disney Pins koje korisnici mogu zaraditi ispunjavanjem specifičnih putovanja u Disneyworld i Disneyland.

Ovo nije samo nekoliko Stamps-ova i check-in stream-ova, Gowalla i Disney su stvorili doslovno na stotine Stamps za vožnju i dolazak u ova dva parka.

Ovo je velika pobjeda za Gowalla, Disney je što se tiče zabave najprepoznatljiviji svjetski brand, i bilo koji oblik promocije od strane Disney bi trebao da rezultira sa novim korisnicima i dodatnom pažnjom na Gowalla usluge bazirane na lokaciji. Gowalla se bori sa konkurentima poput Foursquare, koji je podigao 20 milijuna dolara početkom ove godine, i Facebook-a, čija je Places značajka nedavno dobila novu platformu za dnevnu pogodbu.

gowalla-page-640