Wikileaks_onlinetrziste Kontroverzni web sajt Wikileaks izvještava da je pod “masovnim DDoS napadom”, od kada su procurili tajni diplomatski brzojavi na Twitter-u.

Na službenom Wikileaks Twitter računu, objavljeno je da je sajt pod DDoS napadima i da napadači još nisu poznati. Nekoliko izvješća navode da web stranica doživljava povremene stanke.

Napad dolazi samo nekoliko sati nakon objave na tisuće novih američkih tajnih dokumenata. Radi se o oko 250 tisuća povjerljivih diplomatskih brzojava, a najava njihova objavljivanja upalila je sve alarme u Washington-u. Prema navodima, radi se o dosad neviđenom uvidu u svijet diplomatske trgovine diljem svijeta, brutalno iskrenim opisima stranih vođa te procjenama stvarnih nukelarnih i terorističkih prijetnji.

Inače, Sjedinjene Države zatražile su od osnivača WikiLeaksa, Juliana Assangea, da ne objavljuje povjerljivu diplomatsku prepisku State Department-a, jer će tim ilegalnim postupkom dovesti u opasnost bezbrojne živote, zaprijetiti globalnoj borbi protiv terorizma i ugroziti američke odnose sa saveznicima.

Diplomatski brzojavi su interni dokumenti koji uključuju tajnu prepisku između američkih diplomatskih predstavništava u svijetu i State Department-a u Washington-u. Smatra se da oni sadrže iskrene procjene stranih čelnika i vlada, te da mogu narušiti povjerenje u SAD kao diplomatskog partnera.

wikileaks-onlinetrziste