google Prva strana na Google-u ima ogroman uticaj za svaki sajt. Biti na prvoj strani Googla znači da će posećenost sajta biti neuporedivo veća nego da se nalazi na recimo četvrtoj ili petoj strani, ili desetoj naprimer. Mada, malo ko da gleda dalje od druge stranice rezultata petrage. Svaki sajt koji se nađe na prvoj stranici rezultata pretrage će vremenom dobijati na popularnosti i a samim tim će konstantno dobijati sve veći broj ciljanih posetilaca i potencijalnih klijenata i kupaca.

Cilj svakog sajta je što veća posećenost. Ovo je izuzetno bitan faktor za svaku Internet prezentaciju jer upravo na taj način treba procenjivati uspešnost jednog web sajta. Dakle, sajt je uspešan onoliko koliko prometa generiše.

Većina posetilaca dolazi na odredjeni sajt preko Internet pretraživača. Bolja pozicija na tim istim pretraživačima automatski znači i veću posetu, veći promet, što zatim rezultira većom prodajom i boljim poslovanjem. Google kao vodeći svetski pretraživač ima presudnu ulogu u dovođenju posetilaca na sajt. Prva strana na Google definitivno treba da bude krajnji cilj svakog vlasnika sajta, webmastera i svake firme i pojedinca koji želi uspešno da posluje. 

Dakle, na ovaj način se pridobijaju novi ciljani posetioci koji će se na vaš sajt vraćati ukoliko imate odgovarajući koristan i kvalitetan sadržaj i ukoliko redovno ažurirate sajt novim informacijama.

Interesantno je da 85% potencijalnih prihoda sajta može da se ostvari ukoliko se sajt nalazi na prvoj strani Google rezultata.

Naslov sajta (title tag) je veoma značajan u procesu optimizacije sajta sa Internet pretraživače (SEO). Naslov treba da bude pažljivo osmišljen i da gađa samu srž web sajta. Dobro osmišljen i pažljivo odabran naslov može imati ogroman uticaj na dobro rangiranje u pretraživačima. U nekim slučajevima je još bolje smisliti slogan ili frazu za title, za ovo možete dobiti još neki pozitivan poen od pretraživača. Idealno bi bilo da tu istu frazu iz naslova imamo i u tekstu na strani, u h2, h3 i bold tagovima možda i nekoliko puta ali nikako ne treba preterivati jer preterana optimizacija samo može da naškodi vašem sajtu.

Nipošto ne treba da pretrpavate naslov sa ključnim rečima koje se ponavljaju jer takva pojava može dovesti do toga da vas tretiraju kao spam, što naravno niko ne želi. Takođe, još jedna negativna pojava može da bude ukoliko stavite predugačak naslov sajta sa previše reči. U tom slučaju se u rezultatima pretrage naslov Vašeg sajta neće videti u celini već samo do granice koja zavisi od pretraživača do pretraživača.

Webmasteri i vlasnici sajtova treba da pokušaju da svakoj strani sajta dodele drugačiji i unikatan naslov koji odgovara tematici te strane. Nije dobro imati identičan naslov za svaku stranicu na svojoj Internet prezentaciji. Webmasteri koji koriste Google Webmaster Tools mogu videti upozorenje od strane Google-a ukoliko imaju duplikatne naslove.